Mijn werkwijze

Als je met iemand samenwerkt, dan wil je het liefst dat dit zo prettig en soepel mogelijk verloopt. Het is dus belangrijk dat je bij elkaar past en dat je werkwijzen op elkaar aansluiten. 

Eerlijk is eerlijk: garanties voor een succesvolle samenwerking heb je van tevoren nooit, maar hieronder lees je meer over mijn werkwijze. Voelt dat goed? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Ik werk DOORDACHT

Ik start met een grondige analyse

Klop je bij mij aan, dan doorgrond ik eerst de situatie door je veel vragen te stellen. Bijvoorbeeld: wat wil jij bereiken? Waarom en voor wie? Welk budget is voorhanden? Binnen welk termijn moet het project af zijn? Waar in het proces stap ik in? En wat verwacht je van mij?

Door van tevoren bewust stil te staan bij dit soort vragen, leggen we hiaten bloot, scherpen we keuzes aan en scheppen we de juiste verwachtingen: over de inhoud, de samenwerking én het proces. Met kraakheldere kaders vergroten we de impact van jouw maatschappelijk waardevol initiatief!

Ik houd rekening met alle factoren.

Het ontwerpen van teksten en participatieprocessen komt erg nauw. Kleine details kunnen een groot verschil maken tussen succes of mislukking. Denk bijvoorbeeld aan de timing van een brief of de juiste locatie voor een bijeenkomst.

Maak je hierin de verkeerde keuze, dan kan dit de effectiviteit van je project verminderen of zelfs verslechteren. Ik neem daarom alle factoren in beschouwing die de impact van je communicatie kunnen beïnvloeden.

Ik baseer mijn aanpak op de best beschikbare informatie.

Ik wil dat het succes van een tekst of participatieproces geen toevalstreffer is. Daarom ga ik voor een gefundeerde aanpak, die ik baseer op drie onderstaande pijlers.

  1. Informatie uit de wetenschap over communicatie en beïnvloeding;
  2. kennis en ervaring van mezelf en andere experts uit mijn vakgebied;
  3. inzicht in de drijfveren en het (on)bewuste gedrag van de doelgroep.

Door deze mix krijg jij een tekst of participatieproces die strategisch goed in elkaar steekt. Ik streef hierbij altijd naar balans. Ik schuw niet om stevig in de materie te duiken, maar vertrouw ook op mijn boerenverstand.

Ik werk OPRECHT

Ik stel me genuanceerd en toegankelijk op

Pure, openhartige gesprekken en verhalen ontstaan alleen als mensen zich kwetsbaar durven op te stellen. Ik oordeel niet en heb een open, genuanceerde blik, waardoor anderen snel hun persoonlijke verhalen aan me toevertrouwen.

Ik geef eerlijk advies, ook als je er niet om vraagt.

Je hebt niks aan sociaal wenselijke antwoorden. Zie ik ruimte voor verbetering of zit je voor mijn gevoel op het verkeerde spoor? Dan zeg ik dat op een constructieve manier. Zodat mijn advies, jouw project ook écht verder helpt.

Ik geef mijn grenzen aan en zeg op tijd ‘nee’.

Kom ik om in het werk of past een project onvoldoende bij mij en/of mijn expertise? Dan geef ik dat eerlijk aan, zodat je op zoek kunt naar een geschiktere kandidaat. Als je het prettig vindt, denk ik daarin graag met je mee!

"Inge neemt initiatief en ziet waar processen en kwaliteit verbeterd kunnen worden. Inge zoekt altijd naar verklaringen en graaft verder waar anderen ophouden. Zij komt het best tot haar recht als het moeilijk en ingewikkeld wordt. Daarin is ze proactief en vasthoudend. Maar bovenal is Inge een fijn iemand om mee samen te werken!"

Lex Querelle, boswachter Natuurmonumenten

Ik werk SAMEN

We hebben aandacht voor elkaar

Ik informeer altijd even hoe het écht met je gaat en er is altijd ruimte voor een grap of goed gesprek. Omdat puur, persoonlijk contact me gelukkig maakt. En omdat samenwerken net wat makkelijker én leuker wordt, als je elkaar een beetje kent.

We zetten er samen de schouders onder

Jouw project krijgt alleen maximale impact als we ons er samen voor inzetten. We vervullen daarin ieder een eigen rol, maar we hebben elkaar wél nodig. Samenwerken met mij, vraagt dus ook een actieve rol van jou.

We stemmen regelmatig af

Het liefst willen we dat een project zo efficiënt mogelijk verloopt. In de praktijk valt dit vaak toch tegen. Tussentijds afstemmen en bijsturen, vind ik daarom erg belangrijk. Zo blijven onze neuzen dezelfde kant opstaan.

Tekstschrijver

Participatiecoach

Wie ben ik?

Scroll naar boven