Tekstschrijver

Ben jij voor jouw organisatie of project op zoek naar prikkelende, doeltreffende teksten? En loop je daarbij wel eens tegen één of meer van onderstaande uitdagingen aan? Dan kan ik je helpen.

Hoeveel vinkjes kun jij zetten?

De tekst bereikt je doelgroep onvoldoende

en je weet niet hoe je ze wél kunt bereiken.

De tekst activeert de lezer niet

waardoor je je doel niet bereikt.

De tekst is niet sprankelend genoeg.

De lezer haakt af, terwijl je ze wilt raken!

De tekst bevat negatief nieuws

en het lukt je niet de juiste toon te vinden.

De tekst is te ingewikkeld voor de lezer,

waardoor de boodschap verloren gaat.

De tekst bevat te veel informatie.

Schrappen lukt niet, alles lijkt belangrijk.

Een goede tekst schrijven is tegenwoordig een hele uitdaging

"We willen communicatie die vertrouwen schept"

De impact van een tekst hangt af van verschillende factoren. Doel, doelgroep, toon en boodschap horen helder te zijn en naadloos op elkaar aan te sluiten. Schiet je aan deze symbiose voorbij, dan kan het effect van je tekst minder zijn of zelfs een negatieve draai krijgen.

De lezer wordt steeds kritischer
Lezers willen dat communicatie aansluit bij hun belevingswereld. Ze hechten waarde aan persoonlijke, authentieke verhalen. Daarbij kalft het vertrouwen in de samenleving af, waardoor lezers meer dan ooit op zoek zijn naar communicatie die vertrouwen schept.

De oplossing: doordachte, oprechte teksten
Wil je in deze tijd een effectieve tekst schrijven? Dan sta je dus voor een hoop uitdagingen. Goed doordachte teksten met een oprechte, persoonlijke insteek: dat is dé manier om je lezer te bereiken en het succes van je project nog meer te versterken.   

Vind je het lastig dit soort teksten te schrijven? Ik kan je verder helpen. 

Inge: "We willen communicatie die vertrouwen schept"

"Inge schrijft lekker. Vlotte, heldere teksten, to the point en altijd met de doelgroep voor ogen. Maar ook eerlijk en recht uit het hart. Dat voel je. Die combinatie: ik vind het knap!"

Florien Kuijper, eindredacteur bij communicatiebureau De Lynx

Inge: ""Ik krijg ieder detail boven tafel, dat het verhaal de moeite waard maakt om te lezen"

Impact levert rake, doordachte teksten

"Ik krijg ieder detail boven tafel, dat het verhaal de moeite waard maakt om te lezen"

Ik combineer vijftien jaar schrijfervaring met academische kennis over communicatie, gedragsbeïnvloeding en journalistiek. Met een strategische blik stem ik doel, doelgroep, toon en boodschap naadloos op elkaar af.

Ik raak altijd de juiste snaar
Ik beschik over een onvermoeibare nieuwsgierigheid: met mijn vragen krijg ik ieder detail boven tafel, dat het verhaal de moeite waard maakt om te lezen. Bovendien weet ik door mijn grote woordenschat, altijd de juiste snaar te raken.

Haal het maximale uit je tekst
Ik ben maar meteen heel eerlijk: met teksten alleen ga je de wereld niet veranderen. Maar áls je een tekst schrijft, zorg er dan wel voor dat je het maximale eruit haalt. Dat is wat ik voor jou kan betekenen. Zodat jouw project de impact krijgt die het nodig heeft.

"Inge is goed thuis in de wereld van de natuur. Dat is prettig in combinatie met haar vastberadenheid om een boodschap vanuit de inhoud goed en begrijpelijk te vertalen naar de doelgroep. Inge kan dat voor veel verschillende middelen, zoals website, folder, social media en magazines."

Florian Hupkes, senior fondswerver bij Utrechts Landschap

Participatie?

Tips en adviezen?

Scroll naar boven