Bij verhitte discussies verdwijnt vaak de nuance

Bij verhitte discussies verdwijnt vaak de nuance

De discussie over inclusiviteit laaide in alle hevigheid weer op door de aanpassingen in de boeken van Roald Dahl. Uitgeverij Malmberg laat in een inspirerend artikel zien hoe je óók met dit gevoelige onderwerp kan omgaan. Lees er meer over in onderstaande blog. 

Blog: Bij verhitte discussies verdwijnt vaak de nuance

Uitgeverij Malmberg biedt vertrouwen door open en persoonlijk over inclusiviteit te praten

Roald Dahl: als kind heb ik zijn boeken verslonden. De GVR, Mathilde, Sjakie en chocoladefabriek. Wat genoot ik van zijn fantasierijke, knotsgekke verhalen met woorden die niet bestonden. Veel ophef was er dan ook over de aanpassingen die de Britse uitgeverij in zijn teksten had gemaakt om de verhalen inclusiever te maken.

Bij discussie verdwijnt nuance
De hele discussie over hoe ver we moeten gaan met inclusiviteit, laaide in alle hevigheid weer op: de één kan het niet inclusief genoeg, de ander vindt het allemaal overdreven. En voordat je het in de gaten hebt, lijken er nog maar twee kampen te bestaan: je bent óf voor óf tegen inclusiviteit.

Ik zie het vaker gebeuren. Zodra er een felle discussie ontstaat, verdwijnt de nuance. Mensen zetten de hakken in het zand en hebben alleen oog voor hun eigen gelijk. En dat staat verbinding in de weg. Daarom werd ik deze week aangenaam verrast door een artikel in het Brabants Dagblad.

Zorgvuldigheid door openheid
In dit artikel vertelde Uitgeverij Malberg hoe zij meebewegen in de zoektocht naar meer inclusiviteit en diversiteit in hun lesboeken. Ja, ze willen dat iedere leerling zich herkent in hun lesmateriaal. Ja, ze willen meer inclusiviteit en diversiteit in hun lesboeken. Maar ze willen ook niet zomaar alles veranderen. Hoe ga je daar mee om?

Ze vertelde heel open dat zij ook (nog) niet op alles een antwoord hadden, dat ze het niet altijd voor iedereen goed konden doen, maar dat ze wel zorgvuldig wilden handelen. Door onder andere continu in gesprek te blijven met hun omgeving en open te staan voor feedback.

Dichtbij je waarden blijven
Tegelijkertijd voelden ze ook de kracht om niet met alle grillen mee te gaan en als organisatie hun eigen afwegingen te maken wat ze wel en niet aanpasten. In heel het verhaal las ik zorgvuldigheid, redelijkheid en nuance. Er was hier geen sprake van “alles of niets”.

En dat gaf vertrouwen. Ik proefde duidelijk de boodschap: “inclusiviteit hoort erbij en we gaan daar onze weg in vinden.” Een compliment dus aan Malmberg die op prachtige wijze laat zien hoe je met dit thema kunt omgaan, En ook een compliment aan Rene van der Lee, die dit artikel schreef.

Als tekstschrijver en participatiecoach streef ik naar oprechte en genuanceerde verhalen en gesprekken die verbinden. Regelmatig deel ik tips en voorbeelden van betekenisvolle communicatie.

Wil jij ook in contact staan met je omgeving via betekenisvolle communicatie. Volg me dan op Linkedin.  Direct hulp nodig bij je teksten of gesprekken? Neem vrijblijvend contact op!

 

Scroll naar boven